Liptovské divadlo tanca (LDT) začína od roku 2021 s organizovaním rezidenčných pobytov pre umelcov z oblasti súčasného tanca a nonverbálneho divadla.

LDT má cez svojich partnerov k dispozícii tanečné sály vhodné pre menšie aj väčšie zoskupenia, rovnako javisko kultúrneho domu. Tanečné sály sú vybavené tanečnou podlahou, zrkadlami, hudobnou aparatúrou. Javisko kultúrneho domu disponuje základnou javiskovou technikou. V Liptovskom Hrádku, kde LDT pôsobí, je k dispozícii ubytovanie v objekte Hýbadlo, kde sa priamo nachádza aj menšia tanečná sála a kompletný servis. Prvá LDT rezidencia v roku 2021 je určená pre umelcov, ktorý nepôsobia na Slovensku. Rezidencia je určená pre začínajúcich aj už etablovaných umelcov.

LDT pristúpilo k organizovaniu rezidencií ako plynulému vývoju vo svojej činnosti. Liptovský Hrádok vďaka LDT, Súkromnému tanečnému konzervatóriu a TK Jessy vytvára podhubie pre silnú tanečnú komunitu, ktorá v malom meste, v atraktívnom podhorskom prostredí s vynikajúcim pristorovým a technickým vybavením má ideálne podmienky pre rozvoj a tvorbu. Kapacity a potenciál sú však dostatočne veľké aj pre tvorcov z „vonka“ a práve pre nich otvárame tieto možnosti.

Viac o prvej LDT rezidencii nájdete TU.

Súvisiace obrázky:

Categories: Zo zákulisia